10-02-2020

Crnogorska i URA: Krajnje vrijeme da brzim i efikasnim reagovanjem potrvdimo odgovorno upravljanje gradskim poslovima

Povodom aktuelnih problema vezanih za WTE - postrojenja za tretman otpadnih voda i na moguću ekološku katastrofu, zajedničkim saopštenjem su se obratili Opštinski odbori Crnogroske i URA-e.

Crnogorska i URA: Krajnje vrijeme da brzim i efikasnim reagovanjem potrvdimo odgovorno upravljanje gradskim poslovima | Radio Televizija Budva

"Opštinski odbori Crnogroske i URA-e su svojim saopštenjima već ukazivali na gorući problem vezan za WTE - postrojenja za tretman otpadnih voda i na moguću ekološku katastrofu koja bi mogla trajno ugroziti i funkcionisanje grada i turističke privrede", navodi se u saopštenju.

Posebnu brigu su iskazali zbog toga što aktuelna politička previranja brišu sve aktuelne probleme funkcionisanja grada i prijete nesagledivim štetama po njegovu privredu.

"Zato snažno podržavamo predlog Predsjednika SO Krsta Radovića o održavanju Kolegijuma povodom napuštanja njemačke kompanije WTE postrojenja za tretman otpadnih voda, koja kao krajnju posljedicu može imati blokadu računa Opštine, pa time i ekonomskih tokova, investicionih aktivnosti i planova na teritoriji naše loklane samouprave. Smatramo da je krajnje vrijeme da brzim i efikasnim reagovanjem potrvdimo odgovorno upravljanje gradskim poslovima, bez obzira na političke stavove i preferencije o pitanjima koja nemaju direktne veze sa gradskim politikama i projektima", zaključuje se u zajedničkom saopštenju koji potpisuju Opštinski odbori Crnogroske i URA-e.