12-11-2020

DPS Budva: Skupštinski materijal dobili pred održavanje sjednice, nećemo učestvovati u ponižavanju funkcije odbornika

Lokalna vlast u Budvi još jedanput je pokazala svoju neprofesionalnost slanjem obimnog skupštinskog materijala (preko 100 stranica) u 3 časa ujutru pred samo održavanje sjednice. Takvim činjenjem onemogućili su svakom ozbiljnom odborniku kao i odborničkom klubu da se adekvatno pripremi za sjednicu, saopštio je danas Odbornički klub DPS Budva.

DPS Budva: Skupštinski materijal dobili pred održavanje sjednice, nećemo učestvovati u ponižavanju funkcije odbornika | Radio Televizija Budva


“Samim tim doveli su u pitanje i svrsishodnost djelovanja odbornika u ovom sazivu, jer je prosto nemoguće za par sati adekvatno pročitati tako obiman materijal, a kamoli podrobnije analizirati odluke koje su po njihovom mišljenju hitne. Razlozi zakazivanja hitne sjednice jasno su propisani Poslovnikom o radu skuštine”, navodi se u saopštenju.

Gledajući sadržaj dostavljenog materijala sigurni su u OO DPS Budva, da ni u jednoj od ponuđenih tačaka nema ničega što bi prouzrokovalo hitnost, a očigledno je da ni jedan od 33 odbornika, uključujući i predsjednika SO, nije uspio da pročita isti.

“Zbog svega gore navedenog odbornički klub DPS-a Budva neće učestvovati u ovakvim i sličnim ponižavanjima funkcije odbornika i urušavanja ugleda SO Budva koji nova gradska vlast kontinuirano čini. Takođe, nećemo se upuštati u donošenje odluka za koje su nadležne sudske instance i time učestvovati u pravnom nasilju koje je postalo sinonim za lokalnu vlast DF-a i Demokrata u Budvi”, zaključuje se u saopštenju.