08-01-2020

Franeta: Da li će Budvani ginuti u Iranu?

Zahvaljujući i glasovima poslanika iz Budve Crna Gora je ušla u NATO i od tada se više ne pita sama sa sobom. Kako NATO kaže, tako će i biti, ističe u saopštenju predsjednik IO Prave Crne Gore u Budvi i savjetnik za spoljno politička pitanja, Aleksandar Franeta



Kako navodi, dvojica štabnih oficira VCG krenuće na daleki put u Irak, a da za dozvolu siguran je neće pitati pretpostavljenog "bijelog orla".

"Ovo je još jedan u nizu dokaza da je ta vojna mašinerija anektirala Crnu Goru. Zahvaljujući i glasovima poslanika iz Budve, Crna Gora je ušla u NATO i od tada se više ne pita sama sa sobom. U kampanji za članstvo u NATO budvanski Depeesovci utrkivali su se da nam saopšte kako Rivijeru čeka ekonomski procvat, investicione ulaganja, priliv turista. Kako su očekivanja isprila sada angažuju naše ljude na ratišta po bijelom svijetu. Vlada CG se ne može suprotstaviti nijednoj odluci Alijanse. Često puta u skupštinskim replikama sa opozicijom, poslanici vladajuće većine slali su poruke da Crna Gora nikad više neće slati svoje vojnike da ginu za tuđe interese. A šta je ovo sad? Čije interese CG brani u dalekom Iraku? Svoje sigurno - ne! Nešto su se umirili funkcioneri DPS-a. Niko da stisne petlju i osudi još jednu sramnu agresiju na Iran -zemlju, čiji narod hrabro brani suverenitet. Njihovo nebo i danas je slobodnije od crnogorskog. Iran čuvaju iranski migovi, a našim oblacima patroliraju tuđini! Za DPS i njegove satelite odavno ne važe Njegoševe riječi - Crnogorci ne ljube lance", kazao je Franeta.