07-08-2020

Građanska Akcija: OKG ne interesuje održivi razvoj građana Budve

Danas je u prostorijama Građanske Akcije održana konferencija za novinare.



Saopštenje prenosimo integralno.

Poštovani građani i građanke Budve, na početku želim da se obratim, nadam se jednom manjem broju građana, koji brinu da Građanska Akcija slučajno ne napravi, koaliciju sa DPS-om. Kako bi ih razuvjerio i utješio odmah ću im reći sledeće, da je mnogo veća mogućnost da ovih dana, padne mjesec na zemlju, nego da GA bilo kako pomogne DPS-u, vjerujem da se znatno veći broj građana,koji nas podržavaju, slažu sa ovom procjenom.

Pozivam građane Budve, one koji brinu da GA ne ode u DPS, da dobro otvore oči, stave prst na čelo i zapitaju se, kako je moguće da se ralevićevi istekli, nevažeći i katastrofalni planovi, DUP Budva Centar izmjene i dopune i Dup Bečići, koriste kao važeći, tj. falsifikuju zadnjih šest godina.

Da provjere i da se uvjere da je organizovanoj kriminalnoj grupi i te kako pošlo za rukom da se njihovi istekli planovi realizuju i nakon što je OKG otišla sa vlasti.

Da se upitaju šta će biti sa onim izdavaocima smještaja, kojih je daleko najviše u Budvi, čiji objekti ostanu iza, pjene od mora, na kojoj će se falsifikovanjem izgraditi soliteri nacrtani od strane OKG, kada gosti iz tih solitera zatrpaju plaže, plaćajući bez problema ležaljku 10 evra, gdje će se kupati njihovi gosti i hoće li moći da plate ležaljku, skuplje od kreveta. Normalno da neće moći i da zbog toga gosti te platežne moći neće ni dolaziti u Budvu, mnogi će građani ostati bez prihoda i počeće da u bescenje prodaju svoje objekte, jer neće moći da plate poreze i ostale obaveze.

Organizovanu krim. grupu ne interesuje održivi razvoj građana Budve, njih interesuje, interes pojedinaca, moćnika iz vrha DPS-a koji u Crnoj Gori mogu bukvalno da rade što god hoće, uz svesrdni blagoslov Tužilaštva, Sudstva, RTCG i ostalih korumpiranih institucija.

Svi politički subjekti u Budvi, upoznati su da se ralevićevi planovi a i ostali lokalni planski dokumenti u Budvi, godinama unazad falsifikuju. Mi iz GA očekujemo da se svi poilitički subjekti tokom kampanje, javno izjasne, da li namjeravaju i dalje da falsifikuju ralevićeve katastrofalne planove, izrađene u organizaciji OKG DPS-a, ili imaju namjeru da podhitno odustanu od daljeg falsifikovanja planova.


Građani Budve koji ne podržavaju DPS-a, imaju pravo da znaju odgovor na ovo pitanje. GA je ubijeđena da bliska budućnost, najvećeg broja građana Budve, zavisi upravo od odgovora na ovo pitanje.

Građanska Akcija je pokrenula ovu temu. Zaustavljanje daljeg falsifikovanja, ralevićevih planova, je razlog da učestvujemo u kampanji i jasno smo zauzeli stav koji glasi:

Izuzetno je važno da na predstojećim izborima naslednici OKG budu maksimalno poraženi, još je važnije da niko nelegalno ne servisira istekle, nevažeče, katastrofalne planove OKG, koji prijete da unište održivi razvoj građanima Budve.