20-08-2020

GA: Zašto vam je toliko teško da kažete ne nevažećim planovima ?

S obzirom na završetak političke kampanje koji ističe za devet dana, iz Građanske Akcije su kazali da nastavljaju sa prozivanjem Demokrata, DF-a, SNP-a, URE i SDP-a kako bi se izjasnili da li namjeravaju da, kako dodaju iz GA, i nakon 30. 08. 2020. godine, nastave sa izdavanjem urbanističko-tehničkih uslova i naplatom komunalija, na osnovu isteklih katastrofalnih planova, osmišljenih i usvojenih od strane, organizovane kriminalne grupe Demokratske partije socijalista.


Saopštenje prenosimo integralno:

Odgovor na pitanje je od ogromnog značaja za građane Budve i budućnost grada, pitanje je osnovano i dokumentovano od strane Građanske Akcije, pitanje je teško za navedene političke subjekte, još je teže njihovo ćutanje i sve veća sumnja da će i nakon izbora nastaviti sa falsifikovanjem isteklih planova, kao što će to sigurno uraditi DPS sa svojim koalicionim partnerima.

Obećali ste građanima još 2016. godine da ćete zaustaviti Ralevićeve planove, četiri godine ste prevarili građane Budve, grad je u nekim djelovima nepovratno uništen. Izjasnite se, je li normalno da se štiti održivi razvoj i interes najvećeg broja građana, izdavaoca privatnog smještaja, ili interes malog broja privilegovanih investitora, od strane Demokratske partije socijalista.

Izjasnite se, čiji ste interes spremni da branite.

Građani Budve imaju još devet dana, da od nosilaca izbornih listi čuju: Ne, nećemo nakon izbora koristiti istekle planove organizovane kriminalne grupe, da nakon takvog stava dobiju maksimalnu podršku građana Budve, da do noga potuku Demokratsku partiju socijalista, koja nema drugi izbor već da slijepo sluša uputstva organizovane kriminalne grupe, da se njihovi planovi i interesi moraju ostvariti, po bilo koju cijenu, koju će platiti obični građani.

Zašto vam je toliko teško da kažete ne, nevažećim planovima, da obećate izradu novih planova na osnovu čl. 219 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji će biti u skladu sa planom višeg reda i tako sačuvate grad za buduće generacije. Vašim upornim odbijanjem da se izjasnite nameće se  pitanje:

Čije vi interese branite. Zašto vam je toliko bitno  da se nehumani istekli planovi prof. Ralevića ostvare. Zašto vam više znači mišljenje Predsjednika Vlade Duška Markovića i tužioca Katnića od, zakona, Ustava, Odluke Ustavnog suda i presude Upravnog suda. Jasno je i vama da Duško Marković i Milivoje Katnić ne govore istinu, kada tvrde da su planovi i dalje važeći, iako su istekli prije šest godina. Građani očekuju pomoć od vas, da zaustavite betonizaciju Budve, kako bi mogli u narednom periodu oni i njihovi potomci da nastave da žive u ovom gradu, od izdavanja smještaja.

Na takvu pomoć ne mogu da računaju od DPS-a i njihovih koalicionih partnera jer je DPS-a odlučila da u potpunosti uništi naš grad, zbog interesa malog broja investitora. Građanska Akcija ušla je u kampanju, zbog ovog ogromnog problema. Bez našeg učešća, kao što se vidi, niko ne bi pominjao predlog da se prestane sa falsifikovanjem isteklih planova.

Upoznali smo građane, postigli smo prvi uspjeh. Dajte glas Građanskoj Akciji, da ostvarimo konačni uspjeh i onemogućimo uništavanje grada. Zaokružite broj 5.