16-01-2024

HG Budvanska rivijera započela akciju uređenja zelenila

Hotelska grupa Budvanska rivijera je prethodnih dana preduzela akciju uređenja zelenila u sklopu redovnog održavanja zelenih površina, a u skladu sa elaboratom Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

HG Budvanska rivijera započela akciju uređenja zelenila | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

"Ispred Gradske kafane Mogren surlaš je u potpunosti uništio palmu kojoj su uklonjene grane, dok će u narednih par dana biti uklonjen i korijen. U centralnom dijelu TN “Slovenska plaža” takodje je od iste bolesti oboljela još jedna palmu za koju se i dalje borimo da je sačuvamo", ističu u saopštenju.

U okviru aktivnosti sezonskog održavanja zelenila Hotelske grupe Budvanska rivijera planira i uklanjanje dva bora.

"Naime, bor koji se nalazi uz ogradu plinske stanice na Slovenskoj plaži je u velikoj mjeri iskrivljen i može ugroziti stanicu, te nanijeti veliku štetu prilikom prvog nevremena. Iz nevedenog razloga biće uklonjen u narednim danima kada vremenske prilike to budu dozvolile", objasnili su.

Dodaju, da bor koji se nalazi na stazi koja vodi ka bulevaru, takođe će biti uklonjen kako ne bi ugrozio prolaznike.

"Hotelska grupa Budvanska rivijera, kao društveno odgovorna kompanija, na ovaj način želi da gradjani Budve budu unaprijed obaviješteni o planiranim aktivnostima, kako bi izbjegli eventualne nesporazume", zaključili su u saopštenju.