10-01-2023

Informativne sesije za podršku implementaciji Strategije pametne specijalizacije

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma organizovaće ove i naredne sedmice informativne sesije za poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme Podrška implementaciji Strategije pamentne specijalizacije kroz projekte.

Informativne sesije za podršku implementaciji Strategije pametne specijalizacije | Radio Televizija Budva

Informativne sesije će u Podgorici i Kotoru biti održane ove sedmice, u četvrtak i petak, a u Beranama i Nikšiću 17. i 18. januara.

Podsjećanja radi, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u saradnji sa resorima finansija i nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, objavilo poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme Podrška implementaciji S3 kroz projekte.

Grant šema ima za cilj da doprinese jačanju ekonomske konkurentnosti i inovacionih kapaciteta Crne Gore kroz jačanje veza između nauke i industrije.

Ukupan raspoloživi iznos sredstava je 900 hiljada EUR. Sredstva su obezbijeđenja od EU, uz kofinansiranje Vlade.

Na poziv se mogu prijaviti mikro, mala ili srednja preduzeća u 100 odsto privatnom vlasništvu, naučno-istraživačka ustanova registrovana kao pravno lice i licencirana od Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, kao i javni ili privatni univerzitet upisan u Registar licenciranih i akreditovanih visokoškolskih ustanova u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Crne Gore.

Na poziv se mogu prijaviti i subjekti inovacione infrastrukture: naučno-tehnološki park, inovaciono-preduzetnički centar, poslovno-tehnološki inkubator, centar za transfer tehnologije, klasterske organizacije i drugi subjekti inovacione infrastrukture upisani u Registar inovacione delatnosti u skladu sa Zakonom o inovacionoj djelatnosti i Pravilnikom o registru inovacione djelatnosti.

Iz Ministarstva su pozvali svu zainteresovanu javnost da prisustvuje informativnim sesijama u cilju upoznavanja sa glavnim karakteristikama poziva i načinom apliciranja.

Aplikacioni paket koji sadrži Vodič za aplikante, detaljne informacije o ciljevima i prioritetima poziva i kriterijumima za učešće i prihvatljivim aktivnostima, može se pronaći na linku https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?ADSSChck=1671192995207&do=publi.detPUB&searchtype=AS&zgeo=35644&debpub=&orderby=upd&orderbyad=Desc&nbPubliList=15&page=1&aoref=175156

Rok za dostavljanje sažetka projekta je 30. januar.