15-08-2017

Krapović: Opština Budva je protiv bilo kakve gradnje u miločerskom parku

Opština Budva se protivi bilo kakvoj gradnji u miločerskom parku i vrlo brzo će biti donijete određene odluke i povučeni potezi, najavio je predsjednik opštine Dragan Krapović za Polis.

Krapović: Opština Budva je protiv bilo kakve gradnje u miločerskom parku | Radio Televizija Budva

Dozvolu za rušenje Hotelsko-turističkom preduzeću (HTP) Miločer, koje je prije deset godina izdalo Kraljičinu plažu u zakup kompaniji Adriatic properties grčkog biznismena Petrosa Statisa, izdalo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma, prenijele su Vijesti.

"Odobrava se HTP Miločeru uklanjanje postojećeg objekta-hotela. Radovi na uklanjanju hotela realizovaće se prema elaboratu", navodi se u rješenju Ministarstva.

Adriatic properties je još u novembru prošle godine počeo pripremne radove na ispitivanju terena za gradnju novog hotela Kraljičina plaža i depandansa na parceli u srcu Pržna.

Na mjestu starog hotela Kraljičina plaža predviđen je novi hotel, sa 60 hotelskih soba, na četiri puta većoj površini od postojećeg, sa oko 22 hiljade kvadrata bruto izgrađene površine.

Uz novi hotel sa osam etaža predviđen je apartmanski kompleks sa 66 luksuznih stanova namijenjenih bogatoj klijenteli.

Takođe, investitoru se omogućava rekonstrukcija i dogradnja pet starih vila u miločerskom parku, čija će kvadratura biti utrostručena.

Kako je naglasio predsjednik Krapović, u miločerskom parku nema mjesta gradnji po bilo kom osnovu.

"Ono što je tamo planirano i navedeno u zahtjevu za građevinsku dozvolu je gradnja ogromnih razmjera koja bi ostavila veliki trag na miločerskom parku i to više ne bi bilo isto mjesto. Mi ćemo se sa nivoa Opštine, koliko je god moguće, konfrontirati takvom pristupu i truditi se da ne dozvolimo, a mislim da imamo dovoljno osnova i dovoljno mehanizama da se u taj postupak uključimo na jedan kvalitetan način i to usmjerimo u pravcu za koji smatramo da je u interesu građana i privrede u Budvi", istakao je predsjednik Krapović.

Za kompletno to područje, gdje se priprema izvođenje radova, ne postoji detaljni planski dokument koji bi mogao da posluži da se investitoru izda građevinska dozvola.

Prostor je trebalo da urbanistički pokrije Detaljni urbanistički plan Kraljičina plaža, koji još nije usvojen.