24-01-2024

Nagomilani komunalni otpad u koritu Grđevice ogledalo grada

Nagomilani komunalni otpad u koritu rijeke Grđevice datira već duži vremenski period i ozbiljno narušava prirodne ljepote okoline. Mještani rješenje vide u postavljanju armaturnih mreža kako se otpad ne bi izlivao u more.

Nagomilani komunalni otpad u koritu Grđevice ogledalo grada | Radio Televizija Budva

Foto: PrtSc

Korito rijeke Grđevice zatrpano je komunalnim otpadom, a nesvajsno nagomilavanje smeća rezultira narušavanjem eko sastava i prirodne ljepote okoline. Mještani ovog dijela grada ističu da nije u pitanju novonastali problem nego da se sa istim suočavaju već duži vremenski period.

"Za vrijeme sezone isto nije bilo očišćeno, a poslije su bile i kiše i zimski period trebalo bi Komunalno da dođe i siđe dolje i da srede sve ovo do zaobilaznice gore kompletno da očiste tu ima svega, plastike, smeća u kesama, zaista je sramotno za metropolu turizma", kaže Radmila Šofran mještanka za emisiju Polis, televizije Budva.

Nesavjesni građani najveći problem.

"Građani i nesavjesnost su najveći problem, ne vode računa, bacaju smeće, kao da je rijeka kontejner, niko savjestan nije, a ovo je ogledalo našeg grada", napomenula je ona.

Grđevica nerijetko presuši tako se korito rijeke često koristi i kao parking, a kompletno rješenje problema građani vide u postavljanju armaturnih mreža koje bi radnici Komunalnog preduzeća redovno čistili kako ne bi dolazilo do izlivanja otpada u more.