28-12-2022

Pionirke OK Budva jedanaeste na Novogodišnjem festivalu odbojke u Novom Sadu

Pionirke OK Budva učestvovale su na Novogodišnjem festivalu odbojke koji je održan proteklog vikenda u više sportskih hala u Novom Sadu. U konkurenciji 32 ekipe mlade Budvanke u generalnom plasmanu zauzele su 11 mjesto.


Foto: Arhiva, OK Budva

Izabranice Časlava Đurovića na ovom turniru odgirale su četiri meča ostvarivši skor od dvije pobjede i dva poraza. Savladale su novosadski Dunav volley i Crvenu Zvijezdu iz Bosne i Hercegovine, a poražene su od obrenovačkog Tenta i ekipe Beograda.

"Sve u svemu, zadovoljni smo sa turnirom. Vidjeli smo šta još treba da popravimo, koliko još treba da radimo i tome ćemo se posvetiti u narednom periodu", kazao je Đurović za Radio Budvu.

Ženska ekipa OK Budva ove sezone igra odlično u drugom rangu crnogorske klupske odbojke, trenutno su na čelu tabele u svojoj grupi, a ako sjajnu formu održe i u nastavku šampionata učestvovaće na završnom turniru gdje će tražiti šansu za ulazak u Superligu odbojkašica.

"Ovo je naša mlada ekipa i prvi smo u grupi. Imamo pobjede u svih šest utakmica sa 3:0. Biće zahtjevno takmičenje u drugom dijelu sezone, a ako budemo prvi igraćemo finalni turnir na kojem će se naći još četiri ekipe pobjednice grupa. Na samom turniru vidjećemo koliki je naš domet", izjavio je trener Budve.

Osim obaveza u Prvoj ligi, Budvanke će se ove godine takmičiti u kadetskoj i pionirskoj konkurenciji na domaćem nivou, a u klubu razmišljaju da se ženska ekipa takmiči i na Prvomajskom turniru u Beogradu, jednom od najvećih u regionu.