09-05-2024

Podgorica postaje atraktivna destinacija čak i ljeti

U Podgorici je prošla godina bila rekordna kada su u pitanju turističke posjete i ostvareni turistički promet, tvrde iz Turističke organizacije Glavnog grada.

Podgorica postaje atraktivna destinacija čak i ljeti | Radio Televizija Budva

(Foto: TVCG)

Iz TO najavljuju da će ovog ljeta građani Podgorice, a i brojni psojetioci uživati u novom mobilijaru na plažama.

Kako je kazala Nina Pajović Odžić iz TO Podgorica, dobre statističke podatke TO prate i pozitivni finansijski pokazatelji.

"Lokalna turistička organizacija je značajno premašila budžet za nekih 30 odsto po osnovu boravišne takse, a to će nam olakšati poslovanje u 2024. godini", pojasnila je ona.

Najavila je da je u toku modernizacija mobilijara, a biće uređene i tri gradske plaže: Sastavci, gradska plaža u Romagima i gradska plaža Galeb.

"Nadamo se da će se administrativni uslovi steći brzo, da mobilijar bude postavljen krajem juna. Imaćemo i table dobrodošlice, a biće i obilježene stanicw za turističke autobuse", kazala je Pajović Odžić.

Podsjetila je da je prethodnih godina tokom ljeta na Plaži Galeb bio otvoren ugostiteljski objekat, a radiće i ovog ljeta.

Iz Turističke organizacije su najavili broje manifestacije tokom ljeta kako bi spas od vrućina pronašli na obalama podgoričkih rijeka.

"Nadam se da ćemo sugrađane, a i brojne posjetioce privući da ljetnje dane provedu baš u glavnom gradu", poručila je Pajović Odžić.