16-04-2024

Prava u Budvi na listi koju predvodi Mikijelj

Prava Crna Gora saopštila je da u susret lokalnim izborima u Opštini Budva jednoglasno je donijela odluku o koalicionom nastupu u okviru koalicije koju u Budvi predvodi Mladen Mikijelj, dok je takođe jednoglasno donešena odluka da Prava Crna Gora nastupi na predstojećim izborima u Opštini Andrijevica u okviru koalicije koju za sada čine Nova srpska demokratija (NSD), Demokratska narodna partija (DNP) i Slobodna Crna Gora.


Foto: Prava CG

To je, kako su naveli, saopšteno na predsjedništvu Prave Crne Gore u Herceg Novom na kojem je predsjedavao predsjednik partije Marko Milačić.

"S tim u vezi, predsjedništvo Prave Crne Gore jednoglasno je usvojilo odluku o imenovanju koordinacionih timova za predstojeće lokalne izbore u Opštini Budva i Opštini Andrijevica koji će raditi na definisanju ciljeva, planiranju i strategiji kampanje, te koordinisati sve aktivnosti na terenu" dodaje se u saopštenju.

Dodali su da smatraju smatra da je okupljanje političkih subjekata na predstojećim lokalnim izborima dobra poruka građanima.

"I da treba nastaviti složno i zajedno kako bi u popunosti porazili ostatke interesnih i korumpiranih politika nekadašnjeg režima i njihovih satelita. Svi zajedno moramo dati puni doprinos borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, osnažiti institucije i nastaviti putem ekonomskog oporavka Crne Gore", navode u saopštenju.


Nakon održanih sjednica predsjedništva i glavnog odbora, kako piše u saopštenju, održan je i sastanak odbora Prave Crne Gore u Herceg Novom na čelu sa Milanom Zarićem, nakon čega je Prava Crna Gora upriličila susret i druženje sa predstavnicima odbora srodnih političkih partija u Herceg Novom.

Oni su naglasili da su na predsjedništvu pozdravili rad Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

"Sa akcentom na procesuiranje bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića, kao i bivšeg Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Predsjedništvo smatra da ostaci poraženog režima koji su bili u sprezi sa kriminalnim miljeom moraju biti procesuirani svi do jednog", zaključili su iz Prave Crne Gore.