03-05-2021

Tokom praznika hoteli popunjeni do 60 odsto

Nakon dužeg perioda praznih primorskih gradova, praznici su popunili naše hotele, a ugostitelji su više nego zadovoljni. Kako su kazali Pobjedi poslužilo ih je lijepo vrijeme, pa su i domaći gosti u velikom broju posjetili lokale i hotele.

Tokom praznika hoteli popunjeni do 60 odsto | Radio Televizija Budva

Foto: IG/@budva welcome_to_katja_s_world


Na Budvanskoj rivijeri trenutno boravi 6.000 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva. Prema grubim procjenama hoteli su popunjeni i do 60 odsto, dok su lokali dupke puni.

Ivana Rebić iz lokalne TO kazala da je 4.500 smješteno u budvanskim hotelima, dok je 1.500 u privatnom smještaju.

“Najviše gostiju je pristiglo iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Turske, Ukrajine i Rusije”, rekla je Rebić.


Foto: printscreen/yt BUDVA

Kako je Pobjedi kazao vlasnik jednog budvanskog lokala Luka Vučković prezadovoljni su posjetom gostiju ovog 1. maja.

“Gosti su pretežno iz Srbije, ima Rusa, ima nešto iz Albanije. Prezadovoljni smo sa ovim kako smo ih dočekali. Vrijeme nam je prelijepo, popunjeni smo svi od jutra do mraka. Svi ugostiteljski objekti su popunjeni i baš imamo lijepe povratne informacije, zadovoljni su sa cijenama, uslugama i sa svim”, kazao je Vučković, koji ističe da su turisti počeli dolaziti od petka i procjene su da će ostati do utorka.


Foto: printscreen/yt BUDVA

“Najavili su neko lijepo vrijeme tako da možemo da očekujemo posao i tokom cijelog mjeseca maja. Imamo dosta i domaćih gostiju. I hoteli su baš popunjeni, spuštili su cijene i to nam je dosta pomoglo jer je dosta ljudi došlo zbog toga i upravo smo iznad svih očekivanja. Prezadovoljni smo. Hoteli koji su se otvorili popunjeni su i preko 60 odsto”, poručuje Vučković.

Portparolka HG Budvanska rivijera Jelena Kaluđerović kazala je Pobjedi da su u ovoj kompaniji zadovoljni posjetom gostiju za praznike i posjećenošću hotela Palas u Petrovcu.

“Gosti su pretežno iz Crne Gore i to uglavnom naši stalni gosti”, kazala je Kaluđerović.


VOP/Pobjeda