04-08-2020

(VIDEO) Ćipranić: Na biračkom mjestu ste samo vi i vaš obraz

Marko Carević, Krsto Radović i Đorđije Vujović ni ovog jutra nisu mogli da uđu u zgradu Opštine Budva, koju već mjesec ipo dana obezbjeđuje privatno obezbjeđenje.

(VIDEO) Ćipranić: Na biračkom mjestu ste samo vi i vaš obraz | Radio Televizija Budva

"Nakon više od 50 dana, i dalje ne možemo da uđemo u Opštinu kao izabrani predstavnici naroda, dok su se unutra zabrikadirali sa sve privatnim obezbjeđenjem, ovi koji su nelegalno došli", kazao je odbornik Đorđije Vujović.

Trenutna vlast se ipak, kako je dodao, ponekad prošeta Budvom, sa određenom dozom straha, te da se ta šetnja svodi na hvaljenje sa "njihovim" završenim investicijma.



"Zamislite vrhunski cinizam. Osam miliona eura su ukrali u Petrovcu, prije desetak godina. Petrovačko šetalište sada je pod nadzorom specijalnog tužilaštva i vode se istrage za sve te aktere koji su šetali onog dana tim šetalištem. I onda se oni čude što šetalište nije završeno? Šetalište u Petrovcu jednostavno nije završeno jer ne mogu ugovori da se realizuju, jer ako se realizuju ugovori Opština će biti na gubitku, a ako je na gubitku već osam miliona, ne mora za još jedan", kazao je Vujović.

On je takođe pomenuo i "zlatni wc" u Petrovcu kao propalu investiciju, kao i put od Lapčića do gornjih Pobora.



"Sada su počeli da pritiskaju i po javnim preduzećima odnosno javnim ustanovama, a konkretan primjer imamo kod Parking servisa. Imamo snimljeno izvjesnog Pekovića koji pritiska zaposlene, a čak im i prijeti da glasaju za OKG odnosno DPS", kazao je između ostalog Vujović.

"Pozivamo sve zaposlene u Opštini Budva, u ovih nekoliko firmi gdje su "preuzeli", ostale firme neće ni preuzimati do samih izbora, da nam se jave i da imamo to sve dokumentovano, da bismo podnijeli prijave, i da javno ukažemo na to kako Žarko Peković vrši pritisak na zaposlene. Javnu poruku šaljem svima da će svi ostati na svojim poslovima i da niko neće otkaz dobiti ko ne podlegne pritisku", poručio je Vujović.

Krsto Radović se predstavio odborničkom legitimacijom, zamolivši obezbjeđenje da ga puste unutra kako bi zakazao 33. i 34. sjednicu, ali je ćutanje bilo jedini odgovor koji je dobio.



On je kazao da je Opština zabarikadirana, te da gospoda iz DPS odnosno OKG-a na čelu sa Divanovićem, Suzanom Pribilović, kao i gospodinom Jelušićem, sada ima novu ekipu "mladih" koji treba da počiste sve ono loše što su oni tokom proteklih godina uradili.

"Problem šetališta u Petrovcu je taj koji su oni naveli, jer je neko uspio da sa 2,5 miliona dođe na puna 8,4 miliona, kazao je Radović dodajući da je neko uzeo proviziju od 4,5 miliona eura.

On je, kako je naveo, lično SDT-u poslao preko deset dopisa, a da je odgovor dobio tek prije tri ili četiri mjeseca.

"Poslije 30. avgusta preduzećemo sve aktivnosti kako bi Petrovačko šetalište zasijalo punim sjajem", poručio je Radović.

Prisutnima se obratio i nestranačka ličnost, Budvanin Ćipranić Nemanja.

"Prvi put u životu ove izbore ne dočekujem kao momak već kao roditelj. Kao otac ćerke za koju ne želim da odrasta u sistemu ucjena i prijetnji", kazao je Ćipranić, dodajući da mi živimo u sistemu gdje se sve obezvrijedilo.

"Sve moralne vrijednosti su obezvrijeđene, ali ni to im nije bilo dovoljno već su morali da odu korak dalje i da obezvrijede sam ljudski život. U Crnoj Gori se ljudski život procijenio na jednu papirnu novčanicu", naglasio je on.

Sa posebnom porukom obratio se roditeljima, profesorima, ljekarima, penzinerima i mladima.

"Roditelji ne trebaju da gube obraz i padaju pred ucjenama, da prodaju svoj glas, već treba da uče djecu da budu časni, pošteni, da se vode svojim principima i ponose svojim obrazom a ne kakvim patikama ili vazdušnim đonom. Želim da se obratim i našim profesorima. Kada smo išli u školu govorili ste da onaj mali krug što se nalazi na karti, koji podsjeća na ostrvo, da je to naša slobodna Crna Gora, koja se nalazi u moru porobljene Evrope. Ta sloboda nije došla sama od sebe, već se izvojevala krvlju naših predaka. Naši preci su svoj obraz plaćali krvlju, zato vi profesori nemojte da podliježete pod pritiscima svojih kolega koji vas ucjenjuju", naveo je on.



U obraćanju ljekarima, govoreći o stanju države kroz tužan primjer gladne pacijentkinje, Ćipranić je kazao da se kupuju naše duše ne mareći se za naše zdravlje. Prema njegovim riječima, grupacija koja zaslužuje najveće poštovanje, su penzioneri.

"To su ljudi koji su gradili ovu zemlju, borbom za slobodu, radnim akcijama, i koji su uplaćivanjem svojih doprinosa punili budžet ove države, koji je, nažalost, ispario zajedno sa njihovim penzijama na plažama Dubaija", naveo je on.

Obratio se omladini koja je, kako smatra, podijeljena na dvije grupe.

Njegovi vršnjaci su, dodaje, podijeljeni na one koji su spakovali kofere u želji za boljim životom, dok je druga grupa omladine ona koja na dan izbora sjedi kući, vodeći se mišlju da je ionako sve gotovo te da se zna ko "dobija" izbore.

Ćipranić dalje navodi da ne želi nikome da sugeriše za koga da glasa, ali da je evidentno da se 2016. godine u Budvi desila promjena. Takođe je kazao da će do 30. avgusta pritisci i ucjene biti sve veći i veći.

"Ali kada dođe taj dan i kada se ode na biračko mjesto, i kada uđete iza onoga paravana, tu nema više nikoga, tu ste samo vi i vaš obraz", zaključio je Ćipranić.