16-06-2020

(VIDEO) Radović: Narod je birao da ne budu lopovi na vlasti i tako će ostati

Ocjenjući današnje događaje u Budvi, predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović poručio je u pitanju nastavak pravne hajdučije i najbolji pokazatelj demokratije u Crnoj Gori i režima Mila Đukanovića.

(VIDEO) Radović: Narod je birao da ne budu lopovi na vlasti i tako će ostati | Radio Televizija Budva



"Kada su pretrpjeli ozbiljne političke udarce, potpuno demokratske, politički nadmudreni i pravno nadmudreni, pristupili su sili, odnosno onom što najbolje rade. Tako su i došli na vlast prije 30 godina, na žutoj gredi. I kad ne znaju da pobijede na izborima, kad ne znaju da vas pravno nadmudre kad ne znaju da vas politički nadmudre oni kreću silom”, rekao je Radović.

Kako je kazao, danas je Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave došla u njegov kabinet i tražila dokumentaciju.

"Sve smo im omogućili, a zbog osjetljivosti situacije trazio sam da se napravi fono snimak, kao i u principu svih zvaničnih sastanaka koji su tako osetljivi. Oni su odbili. Tražili smo, gospodin Krapović i ja, koji je predsjednik Odbora za statut i propise, da napravimo zapisnik na licu mjesta. Oni to nisu htjeli", istakao je Radović.

Predsjednik SO Budva smatra da su službenici Uprave zloupotrijebili službeni položaj.

"Oni su danas zloupotrijebili svoj službeni položaj takođe prilikom inspekcijskog nadzora i rekli su da će taj zapisnik dostaviti u najkraćem roku od tri dana. Međutim, poslije radnog vremena oko 16:30 sati pokušali su da uđu u zgradu Opštine sa jednim odbornikom, a tu je bio i gospodin Bulatović. Moram reći da me je on jako razočarao i sve što se u Budvi desi biće njemu na dušu".

Radović pomenuta aktuelna dešavanja ocjenjuje kao sramna i nezapamćena.

"Danas imamo prosto jednu nevjerovatnu stvar. Nema zakonskih normi, nema ničega, jedino da se otme. Samo postoji Milo Đukanović i on je naredio ovako jadnom odborničkom klubu DPS-a, da sprovedu ovo kako znaju i umiju. To mi dozvoliti nećemo, tu smo, bićemo svaku noć, svaki dan, u još u većem broju. To sigurni neka budu i nećemo dozvoliti da se prekraja izborna volja građana prije Ustavom predviđenog roka za izbore. Ja vjerujem da i tim ljudima nije neprijatno, a moraju i oni da znaju, svako od njih pojedinačno, imamo tamo rođake i prijatelje, za bilo što što se dogodi ovdje da će biti lično odgovorni imenom i prezimenom svi. Narod je ovdje birao da ne budu lopovi na vlasti i tako će ostati", zaključio je Radović.

U toku današnjih dešavanja, u blizini Opštine nalazili su se Snežana Kuč (DPS) i Vladimir Bulatović (Crnogorska) po čijem zahtjevu je Upravna inspekcija MJU došla u Opštinu.