18-10-2022

(VIDEO) Vujičić: Božović i Krapović da uvjere građane da neće biti nesuglasica ukoliko dobiju podršku

"Da li će liste "Milo Božović Budva na prvom mjestu- DF" i "Dragan Krapović Idemo ljudi- Demokrate- Demos", moći da obezbijedi normalno funkcionisanje vlasti u Budvi u koliko dobiju dovoljan broj glasova i podrške građana, pitanje je na koje bi mnogi građani Budve voljeli da dobiju odgovor prije izbora", poručio je na današnjoj konferenciji za medije Božiar Vujičić nosilac liste "Dr Božidar Vujičić-Građanska akcija- Za bolju Budvu".

(VIDEO) Vujičić: Božović i Krapović da uvjere građane da neće biti nesuglasica ukoliko dobiju podršku | Radio Televizija Budva

On je istakao da građani Budve to žele da čuju upravo od nosilaca listi Demokrata i DF-a, kako bi mogli da odluče da li uopšte da izađu na izbore i kojoj izbornoj listi da daju podršku.

"Poznato je da je većina građana Budve na demonstracijama 2020. godine, uspjela da odbrani pokušaj DPS-a da prekrajanjem izborne volje preuzme vlast, ti isti građani na izborima 2020. godine dali su podršku Demokratskom frontu i Demokratama, koji nijesu opravdali povjerenje građana zbog međusobnih nesuglasica. Na kraju umjesto sporvođenja vlasti u opštinu je uvedena prinudna uprava", ističe Vujičić.

On je napomenuo da bez obzira što izborna kampanja protiče prilično mirno i bez uobičajenog napdanja, to nije garancija da se međusobne nesuglasice neće nastaviti nakon izbora i u krajnjem ponovo prouzrokovati uvođenje prinudne uprave.



"Ta neizvijesnost, ukoliko se jasnim iznošenjem nosilaca lista ne otkloni prije izbora može dosvesti do toga, da jedan broj građana koji je protestovao i glasao za Demokratski front i Demokrate, odluči da uopšte ne izađe na izbore, što bi najviše odgovaralo DPS-u i njihovim koalicionim partnerima", ističe on.

Vujičić napominje da ukoliko predstavnici DF-a i Demokrata ne nađu način da građane prije izbora uvjere da nakon izbora neće nastaviti sa dosadašnjom praksom ili ukoliko smatraju da takvo izjašnjenje nije potrebno onda vjerovatno i ne planiraju da spriječe nesuglasice oko formiranja vlasti između DF-a i Demokrata, te će se sa isto nastaviti i nakon izbora u slučaju da dobiju dovoljnu podršku građana.

"Izborna lista "Dr Božidar Vujičić- Građanska akcija za bolju Budvu vjeruje da bi jedno zajedničko saopštenje Demokratskog fronta i Demokrata kojim bi iskazali prednost da će uložiti maksimalan napor u budućoj sradnji sa ciljem ostvarivanja vlasti do kraja mandata vratilo poljuljano povjerenje građana i dopriniejlo da građani izađu na izbore u što većem broju i onemoguće povratak koalicije DPS-a na vlast", zaključio je Vujičić.