22-09-2020

Za predsjednika Odbora za izbor i imenovanja izabaran Mladen Mikijelj

Većinom glasova odbornika danas je na drugoj sjednici SO Budva po hitnom postupku imenovan Odbor za izbor i imenovanja, za čijeg predsjednika je izabran Mladen Mikijelj, a za članove Mirjana Gregović i Marko Marković.

Za predsjednika Odbora za izbor i imenovanja izabaran Mladen Mikijelj | Radio Televizija Budva

Za imenovanje skupštinskog Odbora, glasalo je 20 odbornika, 14 iz koalcije "Za budućnost Budve - Marko Bato Carević “, šest Demokrata i odbornik dok je jedan bio uzdržan (URA).

Mikijelj i Gregović predloženi su ispred kluba odbornika "Marko Bato Carević Za budućnost Budve", dok je ispred kluba Demokrata predložen Marko Marković.

Na sjednici lokalnog parlamenta nisu prisustvovali odbornici koalicije DPS, SD, Crnogorska, LP, kao i odbornik SDP.

Rješenje o imenovanju stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljeno u "Službenom listu Crne Gore-Opštinski propisi".

Predsjednik SO Budva, Krsto Radović istakao je da je od podnosilaca izbornih lista na lokalnim izborima zatraženo dostavljanje obavještenja o obrazovanju i sastavu klubova odbornika, a u dostavljenom roku su dostigla dva valjana odgovora i to Predlog kluba odbornika "Marko Bato Carević Za budućnost Budve" i Kluba odbornika DCG, na osnovu čega je predsjednik SO, utvrdio listu kandidata.

"Obzirom da je predloženo više od polovine članova radnog tijela, popunjavanje upražnjenih mjesta će se izvršiti na osonvu pojedinačnog predloga Kluba odbornika izborne lista "Za Budvu!Za Crnu Goru!Milo Đukanović-DPS, SD, Crnogorska, LP", a po njegovom forimaranju i dostavljanju Predloga",, kazao je Radović.



Kako se navodi u predlogu Rješenja, mandat predsjednika i članova Odbora traje koliko i mandat Skupštine, odnosno do dana razrješenja od dužnosti na koju su imenovani.

Podsjećamo, da je predsjednik SO Budva, zakazao za četvrtak 24. septembar, treću sjednicu lokalnog parlamenta, na kojoj će osim izbora predsjednika Opštine Budva, odbornici razmatrati Rješenja o imenovanju Odbora za Statut i propise, za finansije privredu i razvoj, za planiranje i uređenje prostora, komunalno stambenu djelatnost i imenovanju Odbora za društvene djelatnosti i međuopštinsku i međunarodnu saradnju.

Na Dnevnom redu se nalaze i dvije tačke koje se odnose na stavljanje van snage Odluke SO Budva od 11. jula 2020. godine, kao i Predlog odluke o obrazovanju Komisije.

D.B./D.P.