14-02-2018

Crnogorska traži hitnu sjednicu zbog pukotina u Mediteranskoj

Crnogorska partija traži od predsjednika Skupštine opštine Đorđija Vujovića da hitno zakaže sjednicu lokalnog parlamenta, na kome bi se istinito izvijestili o problemu Merditeranske ulice.

Crnogorska traži hitnu sjednicu zbog pukotina u Mediteranskoj | Radio Televizija Budva

"Čekajući da se situacija oko pukotine u Mediteranskoj ulici rasvijetli, ne želeći da izazivamo paniku među građanima Budve i očekujući odgovorniji pristup lokalne vlasti prema problemu, mi odbornici Crnogorske oštro protestujemo zbog dosadašnjeg ponašanja svih aktera te pozivamo predsjednika Skupštine Opštine Budva da sazove hitnu sjednicu na kojoj bi se mi, kao predstavnici građana, detaljno informisali o ozbiljnosti situacije na terenu", navode u saopštenju Crnogorske.

Iz te partije ističu da su "navikli na neprimjerene istupe predsjednika Opštine, koji svaki svoj javni nastup koristi kako bi se u izbornoj godini što bolje dodvorio masi, pritom ne misleći na opšti interes i zanemarujući činjenicu da se do juče hvalio novcem koji je naplaćen od konkretnog investitora", dodavajući:

"Ko je kome šta rekao, kako je odgovoreno, prizemno prozivanje na ličnoj i nacionalnoj osnovi ne zanima ni jednog građanina Budve. Zahtijevamo da se nađe kompromis i da se problem riješi".

"Već godinu dana upozoravamo na stanje u budvanskom vrtiću. To je naš prioritet, ali očigledno ne i drugih jer su shvatili ozbiljnost situacije tek onda kada je ugrožena cijela Mediteranska ulica, okolne zgrade i objekti. Poštovane kolege, za mnoge stvari manjeg značaja imali smo hitne sjednice, a o ovoj, veoma ozbiljnoj, treba da se informišemo večeras kad je zakazano sučeljavanje predsjednika Opštine i investitora na lokalnoj televiziji. Možda ste vi na to navikli, jer ste odavno podređeni autoritetu izvršne vlasti. Mi nismo i imamo odgovornost prema građanima koji su za nas glasali.

Tražimo zakazivanje hitne sjednice Skupštine Opštine Budva na kojoj bi nas istinito izvijestili o problemu, a mi kao zakonodavna vlast donijeli zaključke koji bi bili obavezni za dalje postupanje predsjednika Opštine u ovom predmetu jer se ne smijemo prepustiti sujetama i predizbornim afinitetima pojedinaca vrha izvršne vlasti", zaključuju u Crnogorskoj.