25-01-2024

MZ Stari grad apeluje na Upravu policije: Zabrinjavajuća učestalost krađa u Starom gradu

Mjesna zajednica Stari grad se obratila Upravi policije molbom koja se odnosi na ozbiljan problem zbog učestalih obijanja i krađa u Starom gradu.


Foto: Arhiva/portal RTV Budva

"Svjedoci smo da je Stari grad doveden u katastrofalno stanje, a nekada je bio dragulj cijele Crne Gore. Posljednjih nedjelja, Mjesna zajednica Stari grad bilježi porast učestalosti provala i krađa u Starom gradu, koji je nekada bio dragulj cijele Crne Gore", navodi se u dostavljenoj urgenciji.


Foto: MZ Stari grad

Savjet MZ Stari grad je preduzeo korake i uputio hitan apel Odjeljenju bezbjednosti Budva, izražavajući ozbiljnu zabrinutost zbog rastućeg problema. Jedan od najnovijih incidenta dogodio se preksinoć oko 22 časa, kada je nepoznato lice pokušalo da obije bankomat u glavnoj ulici uz pomoć brusilice.

"MZ Stari grad apeluje na Upravu policije da pojača prisustvo policijskih patrola u ovom području, naročito tokom večernjih časova, radi bezbjednosti građana i sprječavanja dalje štete. Postoji duboka zabrinutost među građanima, a obijanja poslovnih objekata, uključujući butik prekoputa Spomen doma S.M. Ljubiša, Teranova i ulaz u kuću Zenovića, postala su svakodnevna pojava", upozorili su oni.


Foto: MZ Stari grad

Savjet MZ Stari grad apeluje da policija hitno reaguje i preduzme mjere kako bi se osigurala bezbjednost zajednice.

"Cilj je povratiti osjećaj sigurnosti i očuvati integritet Starog grada kao kulturnog i istorijskog blaga Crne Gore. Građani su pozvani na uzajamnu podršku i saradnju kako bi zajedno sačuvali zajednicu od daljih incidenata", zaključuju u urgenciji.