26-06-2018

Počele pripreme za Sea Dance festival

Do održavanja Sea Dance festivala u Buljarici ostalo je nešto više od dva mjeseca, do kada će nadležne opštinske Službe preduzeti niz aktivnosti na infrastrukturnom opremanje prostora.

Počele pripreme za Sea Dance festival | Radio Televizija Budva

Prema riječima pomoćnika sekretara Sekreterijata za komunalno stambene poslove Aleksandra Popovića, prostor zahtijeva određene radnje da bi se podobio za svoju namjenu,a goreće pitanje je saobraćaj.

"Po završetku svih pravnih radnji treba da se počne sa izgradnjom saobraćajnice, zatim parking prostora i smještaja samog festivala. Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija vrše radove na čišćenju kanala, te zaprašivanju komaraca. Očekujemo do 15 hiljada posjetilaca za jednu noć a prioritet je da se ti ljudi osjećaju bezbjedno", istakao je Popović.

Sekretar Sekretirajata za urbanizam i održivi razvoj Stevo Davidović kazao je da Buljarica ima velikog turističkog potencijala, i da treba da se pronađe balans između onog što je dobro za mještane i razvoja turizma ove oblasti.

"Urađen je urbanistički plan koji predviđa izgradnju saobrćajnice i kanalizaciong ispusta i nadam se da će se to realizovati što prije. Mještani žele poboljšati uslove za život, a s druge strane doprinijeti razvoju turizma Buljarice", naveo je Davidović.

Podsjećamo, apsolutni lideri današnje svjetske elektronske scene Paul Kalkbrenner i Nina Kraviz, dolaze prvi put u Crnu Goru na ovogodišnje, peto jubilarno izdanje Sea Dance festivala.