30-05-2020

VIDEO: Tenzije pred sjednicu SO Budva, u toku pauza

Zbog nepostojanja uslova održavanje 33. sjednice lokalnog parlamenta odloženo je na sat i po vremena.



Služba obezbjeđenja BMB Security, firma koja se bavi obezbjeđenjem zgrade Opštine neće vršiti obezbjeđivanje sjednice, saopšteno je predsjedniku Krstu Radoviću, od strane Uprave policije.

"Definitvno da ću dati pauzu od sat i po vremena dok pokušam da omogućim pojačano obezbjeđenje ovoj sjednici", kazao je predsjednik SO Budva Krsto Radović.

Predsjednik Kluba odbornika Demokrata Mijomir Pejović istakao je da ne postoje uslovi za održavanje, jer se, kako je rekao, okolina i zgrada Opštine nalaze pod policijskom blokadom.

"Ono što je danas ovdje priređeno nije mislim još nikad nigdje viđeno. Sinoć i juče je UP zajedno sa drugim licima izvršila otmicu odbornika Stevana Džakovića i držala ga u zatvorenom hotelu "Blue Star". Tražimo da prekinete ovu sjednicu, mi nismo za nastavak dok se snage policije ne raziđu iz okoline", poručio je Pejović.

Proceduralno se javila Anđela Ivanović iz Crnogorske.

"Ako imate dokaze da je bilo ko od nas izvršio krivično djelo, ja ću doći sa vama i potpisati krivičnu prijavu. Prije nekog vremena je jedna odbornica takođe prešla iz jedne partije u drugu. Ovakvom linču nije bila izložena", odgovorila je Ivanović.

Pred sam početak današnjeg zasijedanja došlo je do tenzija ispred Opštine zato što je policija kazala okupljenima da se raziđu.

Tada je, između ostalog, i gradski menadžer Milo Božović rekao svima da uđu u zgradu Opštine, a da se policija raziđe.



Došlo je do guranja i provokacija.

Odbornici Crnogorske iz montažnog šatora izašli su sa nezavisnim odbornikom Stevanom Džakovićem. Iza njih su bili odbornici DPS-a.



Tema današnje diskusije u lokalnom parlamentu je smjena predsjednika Opštine Budva Marka Carevića.