07-06-2022

(VIDEO) Vučković: Neophodna i ljetnja ambulanta u Starom gradu

Jedno od najstarijih naselja na Jadranu prema istorijskim izvorima, danas je nezaobilazno mjesto za turiste prilikom posjete Rivijeri. Međutim, ono što je manje poznato jesu problemi koji prate stanovnike i članove MZ Stari grad.


Foto: Arhiva

"Ima dosta problema, a jedan od problema jesu kante za otpatke koje stoje kod Pizane u Starom gradu i na parkingu kod stare autobuske stanice. Godinama unazad, MZ Stari grad tražila je od nadležnih institucija da obezbijedi polupodzemne kontejnere, kako bi se neutralisali neprijatni mirisi. Lokalna samouprava nam je izašla u susret i započeli su realizaciju tog projekta", kazao je za portal RTV Budva predsjednik Savjeta MZ Stari grad, Luka Vučković.



Kako je kazao, realizovano je nekoliko sitnih stvari koje su važne za stanovnike Starog grada.

"MZ Stari grad je u saradnji sa Komunalnim preduzećem usadila tri lijepe masline i postavila tri klupe na trgu ispred Starog grada. Takođe, imali smo problem koji se tiču nas i MZ Gospoština, a to je nesavjesno parkiranje auta na putu ka groblju, i tu nam je Parking Servis izašao u susret i postavili su stubić", naveo je Vučković.

Ukazao je da, ipak, postoji dosta problema koji do sada nisu riješeni.

"Bazen kod Pizane treba da se očisti, a tribine da se srede, kako bi djeca mogla da treniraju vaterpolo i plivanje u morskoj vodi. Mora da se uspostavi i ljetnja ambulanta u Starom gradu. Budva mora da posjeduje i plovilo hitne pomoći na moru", naglasio je on.



Tu je i problem buke, koji je, kako ističe, prisutan posljednjih 35 godina.

"Taj problem prati nas koji živimo ovdje dugi niz godina i moramo da nađemo kompromisno rješenje, da bi ljudi mogli normalno da žive i rade u Starog gradu. Sa pomorskom policijom moramo da konačno riješimo i tzv. anarhiju na moru sa skuterima i gliserima. Oni glisiraju tik uz obalu i prave velike probleme za kupače, ronioce i plivače, a dobro znate da na 200 metara niko ne može da glisira", kazao je predsjednik Savjeta MZ Stari grad.

Naš sagovornik smatra da je neophodno urediti i dotrajalu fasadu sa pomorskog dijela istorijskog jezgra Budve. Veću pažnju, kako kako kaže, treba posvetiti i uređenju parka. Vučković se nada da će zaživjeti i ideja o pijaci u Starom gradu, koja bi bila otvorena tokom cijele godine.


M.S/D.Č.