01-02-2024

Danas Zbor građana Mjesne zajednice „Sveti Stefan”

Zbor građana mjesne zajednice Sveti Stefan zakazan je za danas u 17 sati u hotelu Maestral.


Foto: Pixabay

"Bio je zakazan za 18. januar u sali SO Budva gdje se nikada do sad nije organizovao Zbog građana MZ Sveti Stefan i takođe, bio je zakazan u radnom danu jer do 4. februara ističe mandat. Mi smo dužni da do tada sazovem Zbor i da izaberemo novu mjesnu zajednicu koja će nastaviti vođenje same mjesne zajednice u mandatu od naredne četiri godine", istakao je za Radio Budva predsjednik MZ Sveti Stefan Vladislav Mitrović.

Na Dnevnom redu će se naći pitanje Izbor novog predsjednika Savjeta MZ, a kako je kazao Mitrović ne radi se o razrješenju već o izboru.

"Prije nekih 15 dana su pokušali da smijene ovu mjesnu zajednicu, mi smo se pobunili jer mislimo da smo radili sve kako treba, čak smo i dobili sa mnogo adresa da smo jedna od najboljih mjesnih zajednica jer smo prvi kada je bio Covid organizovali mlade ljude da pomognu starijim osobama, išli u nabavke, nakon toga smo napravili igralište, Dom zdravlja, nekoliko puteva, rivu. Pored toga imali smo pomoć Morskog dobra i Opštine Budva. Smatram da smo jako uspješna mjesna zajednica, išli smo i u Vladu, raygovarali o našim problemima jer i sami znate da je Sveti Stefan izdat. Jedina smo mjesna zajednica koja je došla u Vladu Crne Gore", kazao je on.

Na Zboru koji je zakazan za četvrtak izabraćemo nove članove mjesne zajednice, a nakon toga će novi članovi da biraju predsjednika mjesne zajednice, zaključio je Mitrović.

Predložen je sljedeći Dnevni red:

- Odluka o razrješenju Savjeta Mjesne zajednice „Sveti Stefan”

- Odluka o broju članova Savjeta Mjesne zajednice „Sveti Stefan”

- Odluka o izboru članova Savjeta Mjesne zajednice „Sveti Stefan”

- Odluka o izboru članova Nadzornog odbora Mjesne zajednice „Sveti Stefan”

To piše u dokumentu Saziva koji potpisuje predsjednik Savjeta MZ Sveti Stefan, Vladislav Mitrović.