08-06-2020

(VIDEO) Pribilović: Vrši se pravno nasilje, ne poštuju se propisi rada Skupštine

Podnosioci inicijativa za četvrtak, koje podrazumijevaju nastavak 33. i 34. sjednice SO Budva, vrše pravno nasilje i ne poštuju propise kojim je regulisan rad lokalnog parlamenta, smatra predsjednik Kluba odbornika Demokratskog fronta Đorđije Pribilović.



"Oni sazivaju nastavak 33. i 34. sjednice koje su prekinute, a ja sam na samom početku kod utvrđivanja dnevnog reda za ove dvije sjednice, i za tačke razriješenja predsjednika Opštine i predsjednika SO Budva, dao predlog da se ove tačke skinu sa dnevnog reda, i to obrazložio da su one sazvane, odnosno da inicijativa nije poštovala propise koje regulišu rad sjednice Skupštine, prije svega Poslovnik o radu, Statut opštine Budva i Zakon o lokalnoj samoupravi, i decidno naveo članove Zakona sa kojima su te inicijative u suprotnosti", poručio je on.

Kaže da većina u lokalnom parlamentu to nije ispoštovala, te su njegov predlog odbacili i utvrdili dnevni red suprotno predlogu, gdje se, kako je Pribilović istakao, ove tačke nalaze, i gdje su uvrštene u dnevni red.

Od tog trenutka, konstatuje on, vrši se pravno nasilje.

"Ne poštuju se propisi kojim je regulisan naš rad. Sa zakazivanjem nastavka ove dvije sjednice, 33. i 34. od strane podnosilaca ovih inicijativa za četvrtak, to pravno nasilje se nastavlja kao neka spirala, sad na sve većem nivou. I sve dublje se zalazi u taj živi pijesak od bezakonja i tonjenja u nekom pravničkom blatu", naveo je, između ostalog, Pribilović.